Over ons ontstaan

Tejatertick, opgericht in 1983, houdt zich bezig met theater in de ruimste zin van het woord, met als doel op een enigszins andere manier toneelstukken op te voeren dan de overige toneelverenigingen in de regio.

“De Meeuw” betekende voor Tejatertick een doorbraak: eerst ontving de groep een uitnodiging om op te treden in de regio in het kader van het ATAG-project, en vervolgens werden op uitnodiging van het Ned. Centrum voor Amateurtoneel nog voorstellingen in het land gegeven. De erkenning hiervoor volgde op 13 maart 1992: op die datum mocht Tejatertick de door dagblad de Gelderlander ingestelde K. Kraaijenbrink Culturele Prijs van Winterswijk 1991 ontvangen. Ook in 1995 werd de groep geïnviteerd met “De Feeks” deel te nemen aan het ATAG-project. In 2001 werd de groep weer uitgekozen om op te treden in het landelijk circuit met “Wie is er bang voor Virginia Woolf”. De laatste jaren houdt Tejatertick zich bezig met toneelstukken die op menselijk niveau raken.

Sinds 2016 wordt het toneelstuk “Schaduwen” met als hoofdthema Niet Aangeboren Hersenletsel en het effect daarvan op het leven, voor diverse organisaties gespeeld. In 2017 was “Schrijf me in ‘t zand” een gewaagd stuk, waarbij het onderwerp incest werd belicht. In 2018 brengt Tejatertick “Hedda Gabler” op de planken.